De ce credeți că premierul Victor Ponta a ales acum să se opereze în Turcia?

Într-o atmosferă de oarecare mister, primul baschetbalist al țării a mers în Turcia pentru o operație de ligamente. Ieri a apărut în monitorul oficial o decizie prin care vicepremierul Gabriel Oprea este delegat să exercite atribuțiile premierului până vineri, 19 iulie, dată la care, deci, putem preconiza că premierul se va întoarce în România. Nu este clar dacă își va relua și atribuțiile imediat căci, operația primului ministru nu pare a fi fost foarte simplă, chiar dacă, probabil, Victor Ponta o va depăși mai ușor decât întâlnirea cu procurorul DNA, pe care a ratat-o ieri tocmai din cauza operației de ligamente.

Victor Ponta a postat un mesaj în această dimineață pe Facebook:

Mulțumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine – operația a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou.

Mulțumiri speciale Doctorului Ionuț Codorean care a fost lângă mine și mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români – aici însă am ceva ce era imposibil acasă – LINIȘTE și ODIHNĂ)!

Vreau să-i asigur și pe cei care “se bucură” de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos și mai puternic!

Aceasta este singura comunicare oficială ce s-a făcut până acum în legătură cu starea de indisponibilitate a primului ministru, asta deși, incapacitatea premierului de a-și exercita atribuțiile nu este tocmai o glumă. Avem chiar și un articol în Constituție care spune că dacă premierul nu își poate exercita atribuțiile timp de 45 de zile, guvernul este demis. Deci nu ne jucăm cu astfel de invalidități.

Nu știm clar nici când s-a accidentat domnul Ponta, se aude că asta s-a întâmplat la un meci de baschet, posibil undeva la finalul lunii mai. Este cert doar faptul că pe 11 iunie, deci cu o zi înainte de a fi invitat la DNA penntru a i se comunica începerea urmăririi penale, premierul a făcut o vizită la Spitalul Militar, unde s-a constat că are o ruptură de ligamente.

Altfel spus, premierul trage de piciorul stând cam de trei săptămâni, decide să se opereze exact în ziua în care era așteptat la DNA pentru a explica faptele pentru care procurorii îl cercetează, nu face asta în România, unde procurorii pot eventual să verifice exact invaliditatea sau concediul medical al unui cetățean, o face la o clinică privată din Turcia.

Interesul meu astăzi este să văd cum percepeți și ce interpretare dați dumneavoastră cetățenii acestor evenimente. Putea să amâne sau nu operația, ce-i drept, după audiere procurorii pot dispune eventual punerea sub control judiciar a domnului Ponta, caz în care ar fi fost obligat să se opereze eventual în România sau într-o țară UE. De ce credeți că a decis acum să o facă? Este importantă sau nu este importantă amânarea audierii lui Ponta la DNA? Dar preluarea atribuțiilor de către vicepremierul Gabriel Oprea?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.