De ce candidează Gabriela Szabo pentru funcţia de preşedinte COSR – VIDEO

La expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte erau înscrişi doar Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, şi Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului şi Sportului.

Prezentă în studioul Europa FM la Tribuna 0, Gabriela Szabo a vorbit despre planurile sale în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Programul cu care candideză Gabriela Szabo propune relansarea sportului de performanţă şi promovarea sportului de masă mai ales în rândul copiilor. “Vă invit să fiţi alături de mine, dar nu în tribune, ci pe pistă”, spune sportiva.

Pe 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi şi 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, şi a cucerit cinci medalii – una de aur, una de argint şi trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegaţiei României în ierarhia pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47.

Nicu Vlad ocupă în prezent funcţia de preşedinte interimar al COSR până la alegerile din 15 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS