Confidenţialitate

De ce au crescut căutările pentru “aria unui triunghi” și “cum se determină malul drept și malul stâng”

Căutările pe Google pentru “aria unui triunghi” și “cum se determină malul drept și malul stâng” sunt în creștere în ultimele ore, după ce un reportaj Recorder a prezentat discuția de la angajare a unui șef cu un inginer care urma să lucreze la un dispecerat, loc în care ar trebui să gestioneze situații de urgență care apar în județe grav afectate de inundații în ultimii ani.

Un element important în determinarea malurilor drept și stâng ale râului ar fi stabilirea direcției de curgere a apei. La fel ca în cazul “ariei triunghiului”, răspunsurile se află în anii de școală generală.

Simona Iancu, inginer la Serviciul Situații de Urgență-Inundații, a ajuns angajată fără concurs, prin detașare, la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad .

Ea știe să lucreze “pdf” pe calculator și este pusă în încurcătură de întrebări elementare de chimie, deși a absolvit o facultate de profil.Mărturisește și că nu a citit Legea Apelor, dar are probleme și în a spune ce este “debitul” sau de a face calcule necesare în activitatea pe care ar trebui să o aibă zilnic.

“La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.

Acesta se recomandă subordonaților ca un animal politic care va ajunge cel puțin ministru și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași.

Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești”, notează jurnaliștii recorder.ro.

Foto/Video: Recorder