Confidenţialitate

De ce a pierdut Irina-Camelia Begu

Irina-Camelia Begu a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, în primul meci al întâlnirii de la Montreal dintre Canada şi România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Românca a fost vizibil afectată în setul trei de o problemă la piciorul stâng.

 În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada.

“Imediat cum s-a terminat primul set am simţit cum nu mai controlam jocul, fizic nu mai eram atât de bine. Îmi pare rău că azi nu am putut să fac mai mult şi sper mâine să fac un joc mult mai bun.

Fed Cup este altă competiţie, nu se aseamănă cu turneele noastre, fiind pe echipe, publicul contează foarte mult, însă nu contează clasamentul. Ea a jucat foarte bine şi a meritat să câştige azi. Sper să capăt mai multă experienţă în Fed Cup şi următoarea partidă să fie mai uşoară pentru mine.

Am simţit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău m-am simţit în setul trei, însă nu asta este cauza pentru care am pierdut. Ea a jucat mult mai bine şi a meritat să câştige. Voi vorbi cu staful şi vom decide împreună. Dacă sunt aptă de joc sută la sută, voi intra şi voi încerca să aduc un punct României”, a declarat Irina-Camelia Begu, la Dolce Sport.

 

Duminică sunt programate partidele Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) – Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Francoise Abanda (locul 260) – Alexandra Dulgheru (locul 69) şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Dacă Begu nu va putea evolua în meciul din ziua a doua a întâlnirii, ea va fi înlocuită de Andreea Mitu, locul 104 WTA.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.