Confidenţialitate

De-abia numit în funcţie, şeful Serviciului Permise Suceava este vizat de o anchetă anticorupție

La doar două săptămâni după ce a fost împuternicit la conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, noul șef a intrat în atenția procurorilor DNA.

Inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu, fost șef la structura similară din Maramureș, va fi audiat la Cluj într-un dosar care privește fapte de corupție.

Potrivit procurorilor DNA, actualul dosar penal vizează infracţiuni de corupție și asimilate corupției care au fost comise în perioada 2020 – martie 2021.

Pentru a documenta faptele, anchetatorii au efectuat în cursul zilei de miercuri 7 percheziții în județele Suceava și Maramureș. Una din percheziții a avut loc la sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, iar celelalte la domiciliile unor persoane fizice, dar și la sediile unor societăți comerciale.

Procurorii DNA au mai anunțat că în acest moment inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu nu este nici suspect și nici inculpat în dosarul în care se derulează cercetările.

Actualul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări a fost împuternicit la conducerea instituției din Suceava la finalul lui martie, pentru o perioadă de trei luni.

Acesta l-a înlocuit pe fostul șef care a demisionat pentru că instituția nu avea suficienți oameni. Problemele de la Suceava au apărut la finalul lunii noiembrie a anului trecut, când mai multe persoane au fost puse sub acuzare pentru că au fraudat examenele pentru permisele de conducere pentru sume cuprinse între câteva sute și câteva mii de euro.

Luna trecută, examinatorii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava cercetați de DNA în dosarul fraudării examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere s-au întors la serviciu.

Prefectura Suceava, instituție care are în subordine Serviciul Permise, susține că activitatea acestei instituții s-ar bloca, iar revenirea la serviciu a celor patru angajați este nu doar necesară, ci chiar stringentă.