Confidenţialitate

David Sassoli, omagiat de eurodeputați înainte de alegerea unui nou președinte al Parlamentului European | AUDIO

Eurodeputații îl vor omagia luni seară pe președintele Parlamentului European, David Sassoli, care a decedat săptămâna trecută. Marți, legislativul de la Strasbourg își va alege un nou lider.

În cadrul ceremoniei în onoarea lui David Sassoli, ce va avea loc la debutul sesiunii plenare din această săptămână, vor lua cuvântul președintele Consiliului European Charles Michel, președintele francez Emmanuel Macron și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

De asemenea, va vorbi și fostul prim-ministru și europarlamentar italian Enrico Letta, un prieten apropiat al președintelui Sassoli, precum și liderii grupurilor politice.

Președintele David Sassoli a fost înmormântat în Italia, cu funeralii de stat. Sicriul a fost acoperit de drapelul Uniunii Europene.

Ceremonia a fost transmisă în direct de postul public de televiziune RAI. David Sassoli a prezentat timp de mai mulţi ani principalul jurnal de ştiri pe canalul RAI 1.

Viitorul președinte al Parlamentului European va fi, cel mai probabil, malteza Roberta Metsola, din partea Partidului Popular European, în prezent prim-vicepreședinte al Legislativului comunitar.

Ea are  42 de ani, este eurodeputat din 2013, și este avocată, specializată în drept european.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume s-a dublat de la începutul pandemiei