Confidenţialitate

David Popovici s-a calificat în finala de 200 de metri liber, la Mondialele de Natație din Japonia, cu cel mai bun timp | AUDIO

Cursă fără emoții pentru David Popovici. Sportivul român s-a calificat – cu cel mai bun timp – în finala de la 200 de metri liber la Mondialele de Natație din Japonia. Ultimul act al competiției va avea loc marți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

David Popovici a oprit cronometrul la 1 minut 44 de secunde și 70 de sutimi. A scos cel mai bun timp, terminând cursa din semifinale pe primul loc în proba de 200 de metri liber.

A fost urmat în clasament de americanul Luke Hobson cu 1 minut 44-87 și de sud-coreeanul Hojoon Lee cu 1 minut 45 de secunde și 93 de sutimi.

„Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul”, a declarat David Popovici jurnaliștilor Gazetei Sporturilor imediat după finalul probei.

Popovici este campion en-titre, cucerind medaliile de aur la Mondialele de la Budapesta, din 2021, dar și la Europenele de la Roma atât la proba de 200 de metri, cât și la cea de 100 de metri liber.

La Fukuoka, unde au loc Mondialale, David Popovici va evolua şi în proba de 100 metri liber, ale cărei serii sunt programate pe 26 iulie.

Finala la 200 de metri liber este programată marți de la ora 14:00.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Presa internațională, despre victoria lui Carlos Alcaraz. L’Équipe: „Rachetă full metal” | AUDIO