David Garrett, ”Violonistului Diavolului“, în concert la București

David Garrett va susține un concert în România în luna iunie 2018.

Despre David Garrett se spune că este cel mai rapid violonist din lume. Artistul este poreclit „Violonistului Diavolului“.

După ce a luat prima vioară la vârsta de 4 ani, David Garrett este acasă când interpretează cele mai complicate compoziții clasice cu dirijorii și orchestrele de vârf din lume. Talentul său extraordinar și multilateral a fost reperat: ca minune, David Garrett și-a făcut debutul la vârsta de 10 ani și a devenit cel mai tânăr artist care a semnat cu prestigiosul Deutsche Grammophon la vârsta de 13 ani. Însă puțini știu că a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani, şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la frageda vârstă de 10 ani.

La 13 ani, David Garrett este cel mai tânăr artist care încheie un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon Gesellschaft. A colaborat cu legende precum Zubin Mehta, Claudio Abbado și Yehudi Menuhin. La vârsta de 15 ani a înregistrat toate cele 24 ”Capricii„ ale lui Paganini – fără îndoială, unele dintre cele mai provocatoare piese scrise vreodată pentru vioară.

În 1999, în vârful carierei, marea vedetă îşi redirecţionează energia, hotărând să renunţe la cariera sa predeterminată de violonist clasic şi să se mute la New York pentru a-şi plasa dexteritatea muzicală pe o bază teoretică şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, urmând cursurile prestigioasei Juilliard School, unde a studiat muzicologie şi compoziţie. Sub îndrumarea lui Itzhak Perlmann avea să confere interpretării sale faţete complet noi.

După încheierea studiilor, David Garrett s-a dedicat unui scop bine definit – să-i apropie pe tineri de clasici şi să le crească entuziasmul faţă de muzica declarată serioasă. Combinând elemente clasice cu acelea de pop şi rock, cât şi de „rhythm and blues”, este un scop în sine.

“În ce priveşte piesele crossover pentru care fac aranjamentele, mă străduiesc să ating un nivel de performanţă cel puţin egal cu ceea ce se aşteaptă de la lucrările clasice”, afirmă David Garrett.

Yehudi Menuhin l-a lăudat ca fiind „cel mai mare violonist al generației sale”. David Garrett cântă alături de cele mai distinse orchestre, cum ar fi Wiener Symphoniker, Orchestra Filarmonicii din Londra, Filharmonica della Scala, RAI Torino, Accademia di Santa Cecillia și Filarmonica din Israel. David Grarett cântă pe o vioară “A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716.