Confidenţialitate

Danielle Collins a câştigat turneul de la Miami

Jucătoarea americană de tenis Danielle Collins a câştigat primul titlu WTA 1.000 din cariera sa, după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 7-5, 6-3, pe kazaha Elena Rîbakina, numărul 4 mondial, în finala turneului de la Miami (SUA).

Collins, ocupanta locului 53 în clasamentul WTA şi finalistă la Australian Open în 2022, a produs surpriza la competiţia din Florida, devenind jucătoarea cea mai slab clasată care reuşeşte să intre în posesia trofeului.

“Este un adevărat vis că am putut juca la un asemenea nivel în mod regulat de două săptămâni. Nu mă pot gândi la o modalitate mai bună de a câştiga primul meu titlu WTA 1.000”, a declarat după victorie reprezentanta Statelor Unite, care a anunţat în luna ianuarie că va pune capăt carierei sale la finalul acestui sezon.

Collins, în vârstă de 30 de ani, a explicat decizia de a se retrage din tenis în special prin leziunile şi suferinţa care i-au punctat cariera.

Ea suferă de artrită reumatoidă (boală inflamatorie care afectează articulaţiile), diagnosticată în 2019, şi de endometrioză, o boală cronică care de obicei duce la dureri severe în timpul menstruaţiei şi/sau probleme de fertilitate. Americanca a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă în 2021, pentru a-i fi îndepărtat un chist de dimensiunea unei mingi de tenis, conform AFP, citată de Agerpres.

Victoria de sâmbătă nu îi schimbă decizia de a pune capăt carierei, a asigurat Danielle Collins.

“Sunt mulţi oameni care ar dori să mă vadă jucând în continuare. Dar problemele mele de sănătate îmi îngreunează viaţa şi în afara terenului. Este o decizie foarte personală, bazată pe emoţii, sper că toate lumea înţelege asta”, a mai spus jucătoarea americană.