Confidenţialitate

Daniel Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1, contestă cauțiunea de un milion euro | AUDIO

Fostul primar al sectorului 1 și fosta lui soție contestă cauțiunea impusă de procurorii DNA în „dosarul diamantelor”. În cazul lui Daniel Tudorache este vorba de milion de euro, iar în cazul Adinei Tudorache de 200.000 euro. Contestatiile se judeca vineri la  Tribunalul București.  Cu detalii,

Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

Acesta a fost pus sub control judiciar pe cauțiune și, dacă nu plătește un milion de euro, riscă să ajungă după gratii. Potrivit G4Media, săptămâna trecută, în fața anchetatorilor, Daniel Tudorache ar fi spus că preferă să îl aresteze decât să plătească o astfel de cauțiune, pentru ca nu ar avea bani.

Fostul edil este acum cercetat de DNA în două dosare, privind achiziția de tablete la suprapreț dar și o serie de fapte mai vechi, din anul 2007.

Conform DNA, Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani mult mai mari decât veniturile sale oficiale. Pentru a ascunde averea obținută ilicit, ar fi deschis conturi bancare pe numele fostei soții și menajerei.

Ar mai fi cumpărat imobile de aproape 400.000 euro, ar fi acordat un împrumut de 920.000 de euro și ar fi cumpărat bijuterii scumpe, între care si un diamant de 190.000 euro.

Fostul primar ar fi cumpărat și acțiuni la clubul Rapid. Conform ultimei sale declarații de avere, Daniel Tudorache nu ar avea nimic de valoare și niciun alt venit în afara salariului de primar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu