Confidenţialitate

Daniel Horodniceanu, cercetat disciplinar după ce a amenințat polițiștii care l-au oprit în trafic

Inspecția Judiciară a decis începerea cercetării disciplinare în cazul vicepreședintelui CSM, Daniel Horodniceanu. Decizia vine la o lună după ce procurorul Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, le-a reproșat polițiștilor care l-au oprit în trafic că nu-l cunosc și că va vorbi cu șeful lor.

Pe 8 mai, după ce în spațiul public a apărut filmulețul cu fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, oprit în trafic de polițiști, Inspecția Judiciară anunța că s-a sesizat în acest caz și va verifica dacă există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare. Decizia luată? Daniel Horodniceanu va fi cercetat disciplinar a confirmat inspecția judiciară pentru agenția de presă Agerpres.

Practic, vicepreședintele CSM va fi judecat de colegii din Consiliul Superior al Magistraturii. Daniel Horodniceanu riscă să se aleagă cu un avertisment sau chiar să fie exclus din magistratură.  Decizia finală o va lua Înalta Curte, unde poate fi contestat rezultatul cercetării disciplinare.

La începutul lunii mai, vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, i-a amenințat pe polițiștii care l-au oprit în trafic pentru încălcarea regulilor de circulație că va vorbi cu șeful lor.

”Nu mă cunoașteți? De ce nu mă cunoașteți oare? Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului” le-a spus Horodniceanu polițiștilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fostul șef al DIICOT a negat că ar fi încălcat regulile de circulație și a precizat că reacția sa ar fi fost provocată de cei doi agenți de la Poliția Rurală care nu l-au recunoscut.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea