Confidenţialitate

Daniel Funeriu, în direct la Europa FM: În această vară, le-aș da examen tuturor profesorilor din România

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a fost primul invitat din campania Deșteptarea României care a intrat în dialog cu ascultătorii Europa FM.

În opinia sa, primul pas pentru a reforma învățământul românesc ar fi testarea, apoi, instruirea timp de un an și, în final, reevaluarea tuturor profesorilor:

“Două chestiuni ar trebui făcute imediat: În vara asta, aș evalua, aș da examene tuturor profesorilor din România.

Odată această evaluare dată, aș oferi fiecărui profesor timp de un an, din fonduri europene, o formare profesională adaptată lui. Din evaluare vezi exact ce-i lipsește unui anumit profesor. Fiecărui profesor i-aș da o pregătire, o formare în funcție de ceea ce îi lipsește, iar peste un an l-aș reevalua. 

Dacă din nou este nepregătit, l-aș da afară”, spune Daniel Funeriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a lansat campania Deșteptarea României pentru a crea un spațiu de dezbatere privind domeniile esențiale a căror transformare poate contribui la un viitor mai bun pentru România. Primul domeniu abordat este Educația.

În fiecare vineri, de la ora 13.15, ascultătorii Europa FM intră în dialog cu un interlocutor relevant pentru domeniul respectiv și discută despre problemele și soluțiile specifice. Primul invitat a fost Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în mandatul căruia a fost adoptată Legea Educației.

Vinerea viitoare, realizatorul emisiunii, Cătălin Striblea, o are invitată pe profesoara Cristina Tunegaru care va intra în dialog cu ascultătorii Europa FM.

Foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu