Daniel Day-Lewis, înfometat pentru un rol

Pentru a putea intra cât mai bine în pielea personajului său din filmul ‘Lincoln’, Daniel Day-Lewis a fost nevoit să facă mai multe sacrificii.

Daniel Day-Lewis reuşeşte să redea foarte bine gravitatea şi figura gânditoare a celui de-al 16-lea preşedinte american în filmul ‘Lincoln’, lansat la finalul lui 2012. Filmul, bazat pe romanul de non-ficţiune al lui Doris Kearns Goodwin, ‘Team of Rivals’, descrie ultimele patru luni din viaţa lui Lincoln, în mod special încercarea sa de a încheia Războiul Civil American şi de a pune capăt, odată pentru totdeauna, sclaviei.

Ţinând cont că fostul preşedinte american apare foarte slab în toate pozele, actorul a fost obligat de producători să renunţe şi el la kilograme, deşi nu se poate spune că ar fi avut unele în plus.

‘Chestia legată de slăbire şi îngrăşare nu are deloc importanţă în final. A existat o tendinţă de-a lungul ultimilor 15 ani de când Robert De Niro a realizat rolul din Taurul Furios, moment care ar fi trebuit să reprezinte prima şi ultima discuţie referitoare la rolurile care necesită o schimbare a greutăţii corporale. Rolurile au fost măsurate din punctul de vedere al gramelor. Ca şi cum ai fi lăudat pentru acest lucru. Face parte din meserie, ca orice altceva. Este nevoie să slăbeşti – slăbeşti. Trebuie să te îngraşi – te ingraşi. Nu este deloc interesant.

Este evident că Abraham Lincoln a fost un bărbat slab. Eu sunt slab în mod normal, dar m-am înfometat pentru o perioadă de timp. Nu contează’, a declarat Daniel Day-Lewis într-un interviu recent.

Filmul ‘Lincoln’ a obşinut 10 nominalizări şi 2 premii Oscar, un premiu şi 6 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 9 nominalizări BAFTA.

După premiile Oscar din acest an, Daniel Day-Lewis a devenit actorul cel mai premiat de către Academia americană de film, cu trei Oscaruri pentru Cel mai bun actor în rol principal.