Confidenţialitate

Danemarca reintroduce obligativitatea purtării măştii sanitare, ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus | AUDIO

Guvernul de la Copenhaga a decis că obligativitatea purtării măştii se aplică în activităţi zilnice cum ar fi transportul public şi mersul la cumpărături.

Autoritățile daneze nu au făcut însă nicio recomandare referitoare la lucrătorii din domeniul retail, dacă aceștia ar trebui sau nu să poarte şi ei măşti sanitare.

În ultimele luni, danezii nu au mai fost nevoiţi să poarte măşti în spațiile publice; restricţiile naţionale în acest sens fiind ridicate la jumătatea lunii septembrie.

Guvernul danez a reintrodus în urmă cu două săptămâni condiţia ca cetăţenii să folosească din nou certificatul verde COVID ca urmare a creşterii numărului de infectări.

Acesta le permite cetăţenilor să dovedească că au fost vaccinaţi, vindecaţi sau testaţi negativ pentru a putea merge la concerte sau la restaurante, de exemplu.

Înăsprirea restricţiilor sanitare a fost decisă și în Olanda. De duminică, barurile, restaurantele şi magazinele ne-esenţiale se închid la ora 17.00.

”Totul în Olanda este în principiu închis între orele 17.00 şi 05.00 dimineața”, în afară de magazinele esenţiale, a declarat premierul Mark Rutte.

Şcolile rămân deschise, în pofida celei mai mari rate de creştere a infecţiilor în rândul copiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: OMS: Varianta Omicron a coronavirusului s-ar putea răspândi în toată lumea | AUDIO