Confidenţialitate

Danemarca intenţionează să anuleze toate restricţiile interne anti-COVID | AUDIO

Autoritățile de la Copenhaga susțin că acoperirea vaccinală a populaţiei daneze este suficient de mare iar severitatea cazurilor Covid cu varianta Omicron este redusă.  

Decizia a fost luată de autorităţile daneze după ce anunţuri similare au fost făcute, săptămâna trecută, de Marea Britanie, Irlanda şi Olanda, în ciuda creșterii numărului de infectări cu Omicron înregistrate în Europa.

De la 1 februarie, danezii vor renunța la purtarea obligatorie a măștilor iar barurile și restaurantele revin la program normal.

Guvernul danez vrea să menţină pentru încă patru săptămâni anumite restricţii privind intrarea pe teritoriul ţării, precum obligativitatea realizării de teste pentru depistarea Covid şi plasarea în carantină, în funcţie de ţara de unde vin călătorii.

Danemarca a relaxat deja unele restricţiile în urmă cu două săptămâni, după un lockdown de o lună. Atunci au fost redeschise cinematografelor şi sălile de concerte.

Decizia Guvernului, care va trebui să fie însă aprobată şi de Parlament, va reprezenta cea mai amplă relaxare a restricţiilor adoptate împotriva COVID-19 în rândul ţărilor nordice.

Cel mai recent bilanț arată în Danemarca 46.000 cazuri noi de COVID-19 confirmate în 24 de ore. Agenţia naţională pentru sănătate din Danemarca a anunţat însă că aproximativ 35% dintre persoanele internate în prezent cu COVID-19 se află în spitale din cauza altor patologii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Olanda: În ciuda numărului mare de cazuri Covid-19, restaurantele şi sectorul cultural îşi reiau activitatea | AUDIO