Danemarca: Despăgubiri pentru oamenii intoxicați

Cel puțin 60 de persoane s-au ales cu intoxicații alimentare după ce au servit masa la Restaurantul Noma din Copenhaga

Aflat în plin scandal, un restaurant danez – desemnat cel mai bun din lume, timp de 3 ani consecutiv – e gata să le dea clienților nemulțumiți banii înapoi.

Restaurantul Noma din Copenhaga a fost desemat cel mai bun din lume în 2010, 2011 și 2012 de către revista britanică Restaurant.

Luna trecută însă, 63 de persoane care au servit masa aici au suferit intoxicații alimentare. Clienții au plătit pentru un meniu, care nu include și băutura, 1500 de coroane, echivalentul a 200 de euro, dar s-au ales cu vomă și diaree.

Se pare că simtomele au fost provocate de un norovirus- cauza frecventă a gastro-enteritelor. Inspectatorii sanitari au descoperit că deși bucataria restaurantului era dotată cu cele mai sofisticate echipamente, nu avea apa caldă, pentru ca angajații să se spele cum trebuie pe mâini.

Conducerea restaurantului a anunțat că a dezinfectat bucătăria și le-a propus clienților nemulțumiți să li se dea banii înapoi sau să mai servească o dată masa, în același local, fără să plătească.