Confidenţialitate

Danemarca – Australia: 1-1 la Cupa Mondială

Danemarca a ratat șansa de a-și asigura calificarea în optimile Cupei Mondiale, după ce a terminat doar la egalitate: 1-1 meciul cu Australia, jucat la Samara.

Scandinavii au deschis scorul din minutul al 7-lea, prin vedeta lui Tottenham: Christian Eriksen, iar reprezentativa de la Antipozi a egalat în minutul 38, când Mile Jedinak a transformat un penalty, pentru henț în careu.

Centralul a luat decizia după ce a apelat la arbitrajul video.

Amintim, la partida cu Franța, pierdută cu 1-2, și australienii au primit ambele goluri după faze la care a fost consultată asistența video.

Merită menționat faptul că danezii nu primiseră gol în precedentele lor 5 partide, iar în preliminarii au marcat de 20 de ori. Sunt neînvinși de 17 meciuri, dintre care 9 au fost victorii, iar ultima întâlnire au pierdut-o în octombrie 2016.

De partea cealaltă “cangurii” au mai participat la 4 ediții ale Mondialului și au ieșit o singură dată din grupe, în 2006 în Germania.

Din minutul 68 l-au folosit joi pe cel mai tânăr fotbalist de la turneul final, Daniel Arzani, un mijlocaș de 19 ani, legitimat la Merlbourne City.

Tot în Grupa C, la ora 18:00, Franța întâlnește Peru, la Ekaterinburg, iar o victorie a europenilor le-ar asigura calificarea în faza următoare.

În ultima confruntare a zilei, de la ora 21:00, Argentina se va lupta cu Croația, în Grupa D, la Nijni Novgorod.

Naționala lui Lionel Messi va trebui să câștige pentru a rămâne în cursă, după surprinzătorul egal cu Islanda, în timp ce croații au 3 deja puncte, în urma victoriei cu Nigeria.