Confidenţialitate

Danemarca: Sângeros atac armat într-un centru comercial din Copenhaga | VIDEO

Un centru comercial din capitala daneză a devenit, duminică, scena unui atac armat.

Poliţia din Copenhaga a anunţat că 3 persoane au fost ucise.

Imagini filmate la fața locului suprind oameni speriați care fug din mall-ul din cartierul Amager.

Un suspect a fost reținut de polițiști.

Anchetatorii nu excludi poteza unui act terorist.

“Până nu vom şti sigur că nu au existat complici, vom continua operaţiunile de căutare şi chiar le vom intensifica”, a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, Søren Thomassen.

Programat duminică seara la Copenhaga, un concert al cântărețului britanic Harry Styles a fost anulat în ultimul moment. Artistul s-a declarat șocat și îndurerat.

De asemenea, un eveniment festiv, plănuit să marcheze sfârșitul primelor trei etape ale Turului Franței, găzduite de Danemarca, a fost anulat de prințul moștenitor.

Amenințarea teroristă este în prezent evaluată drept „serioasă” în Danemarca, cel mai mare risc reprezentându-l „islamismul militant”, potrivit ultimului raport al Serviciului de securitate și informații de la Copenhaga.

În 2015, două persoane au fost ucise și șase ofițeri de poliție au fost răniți de un bărbat înarmat. Individul tras focuri de armă în fața unui centru cultural care găzduia o dezbatere despre libertatea de expresie și, mai apoi, în fața unei sinagogi.

Luna trecută, două persoane au fost ucise şi alte 14 sunt rănite într-un atac armat comis într-un club din capitala Norvegiei, Oslo.

Știrea se actualizează