Confidenţialitate

Premierul Dăncilă: „De acum încolo voi zice două mii douăzeci”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, luni seara, motivul pentru care atunci când a vorbit despre Euro 2020 a optat pentru exprimarea “douăzeci-douăzeci”, menţionând că acest lucru reprezintă o influenţă a limbajului folosit la Bruxelles, în perioada în care era europarlamentar, notează Agerpres.

“Deja sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, (…) Giuleşti şi ‘Arcul de Triumf’. Se fac cele trei stadioane. Facem toate demersurile astfel încât Campionatul Euro 2020 (două mii douăzeci, n.r.)… (…) Să ştiţi că foarte mulţi au văzut în acest lucru o greşeală. Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La Bruxelles există ‘Orizont 2020 (douăzeci-douăzeci, n.r.)’, Euro 2020 (douăzeci-douăzeci, n.r.). Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe. Dar de acum încolo voi zice două mii douăzeci”, a precizat şefa guvernului, la România Tv.

În context, premierul a oferit şi asigurări că reconstrucţia stadioanelor în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020 se va realiza în timp util.

“Da, facem stadioanele. Le-am adoptat în şedinţa de Guvern, deci facem acele stadioane. (…) Eu am spus că le facem şi le vom face”, a insistat Viorica Dăncilă.