Dan Șova, sub control judiciar în următoarele 60 de zile

Procurorii DNA au extins astăzi acuzațiile la adresa senatorului PSD, Dan Șova.

Pe lângă cele 3 fapte de complicitate la abuz în serviciu, el este acuzat acum de 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Dan Șova nu are voie să ia legătura cu inculpații din acest dosar, inclusiv cu premierul Victor Ponta.

Senatoul PSD a fost audiat la DNA mai bine de 3 ore.

Dan Șova poate contesta măsura controlului judiciar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit procurorilor DNA, firma de avocatură a lui Dan Șova – Șova și Asociații – a încheiat, în 2007, un contract de colaborare cu cabinetul avocatului Victor Ponta.

În perioada octombrie 2007-decembrie 2008, Victor Ponta a falsificat 17 facturi fiscale, în valoare de aproape 200.000 de lei, pentru a încasa ilegal acești bani fără să fi prestat vreun fel de activitate juridică la firma lui Dan Șova.

Trei ani mai târziu, fiind anunțate controale de la fisc, Victor Ponta s-ar fi înțeles cu Dan Șova să întocmească rapoarte de activitate juridică prestată de Victor Ponta, pe durata a 16 luni, cât ar fi durat acordul de colaboare cu firma Șova și Asociații. În realitate, spun procurorii, Victor Ponta nu a efectuat niciuna dintre activitățile trecute în rapoarte.

Între 2008 și 2009, Dan Șova i-a dat lui Victor Ponta drept de folosință gratuită a unui autoturism Mitsubishi Lancer Evo 10, pentru care firma Șova și Asociații a plătit atât avansul cât și ratele de leasing, de aproape 6000 de lei pe lună. Mai târziu, Victor Ponta a preluat plata ratelor, fără să mai restituie vreo sumă de banii firmei lui Dan Șova. Un alt autoturism de lux a ajuns, tot de la firma lui Dan Șova, la o rudă a lui Victor Ponta.

În august 2012, premierul Victor Ponta îl numea pe Dan Șova, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, ulterior primind și alte funcții de ministru în cabinetul său.

În același dosar, Dan Șova mai este urmărit penal și pentru 3 infracțiuni de abuz în serviciu. Firma sa de avocatură – Șova și Asociații – ar fi încasat ilegal aproape 4 milioane de lei din contractele de asistență juridică încheiate cu complexurile Turceni și Rovinari. DNA a cerut, de două ori, aviz pentru reținerea și arestarea lui Dan Șova, dar senatorii au refuzat să îi ridice imunitatea.

(Sursa foto: dansova.net)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS