Confidenţialitate

Dan Petrescu, după eliminarea CFR Cluj din preliminariile Champions League: Sunt blestemat, n-am câștigat niciodată la loteria penalty-urilor

Antrenorul CFR Cluj a reacționat după eliminarea echipei din preliminariile Champions League.

“E foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții au încercat. A fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii. Sunt foarte supărat și trist, e greu să îmi găsesc cuvintele. Cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut meciul, am făcut 0-0 și 2-2.

Sunt blestemat, n-am câștigat niciodată la loteria penalty-urilor. Eu am simțit ceva încă de dimineață. Mistrati și Kolinger s-au accidentat în ziua meciului, chiar atât de multe ghinioane să ai? Credeam că s-a terminat meciul la acel penalty ratat de ei”, a spus Dan Petrescu.

“E cea mai dureroasă eliminare suferită de mine în cupele europene! Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru toți cei care au investit. Sunt convins că toată lumea e foarte supărată. Nu le-am cerut să se apere, dar cred că au fost căzuți fizic. La 2-1, s-au băgat toți în poartă, au crezut că mai sunt 3 minute și gata. Cred că și jucătorii au greșit retrăgându-se. Ce să mai spun? N-am ce să spun. Suntem foarte supărați. Sunt convins că și jucătorii sunt foarte supărați.

Acum e foarte greu. CFR Cluj trebuie să meargă mai departe, așa cum au mers și alte echipe din România. Dar nu va fi ușor! Ați văzut ce echipă bună a fost Pyunik. Nu joacă bugetele, contează ce scrie tabela. Iar astăzi tabela spune că am pierdut”, a adăugat tehnicianul, citat de Gazeta Sporturilor.

Ardelenii au fost învinși, pe teren propriu, de armenii de la Piunik Erevan, care s-au impus cu 4-3 la loviturile de departajare.

Scorul a fost egal, atât după cele 90 de minute regulamentare (1-1), cât şi după prelungiri (2-2), în manşa secundă a primului tur preliminar.

La loviturile de la 11 metri, pentru campioana CFR Cluj au marcat Dugandzic, Burcă și Muhar. În schimb, Petrila şi Camora au ratat.

În tur, cele două formații au remizat fără gol înscris.

Urmare a acestui eșec, clujenii vor evolua în turul II preliminar din Conference League, al treilea eșalon fotbalistic european, unde va întâlni formaţia andorrană Inter Club d’Escaldes. CFR va fi gazdă pe 21 iulie, iar returul se va juca pe 28 iulie, notează Agerpres.

Săptămâna trecută, CFR Cluj a ratat Supercupa României, pierzând duelul cu Sepsi pentru acest trofeu.