Dan Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale, propus ambasador în Marea Britanie

Șeful cancelariei prezidențiale – Dan Mihalache – a fost propus ambasador în Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, la TVR, care a spus că numirea sa face parte dintr-un pachet mai mare de propuneri de ambasadori.

Cariera politică a lui Dan Mihalache

  Dan  Mihalache, mâna dreaptă a șefului statului ar putea, așadar, să plece de la Palatul Cotroceni.

         El a fost, după 2000, și consilier al fostului premier Adrian Năstase.

Recent, presa a prezentat o fotografie cu acesta în care pare că doarme în timpul unei întâlniri oficiale.

 

În vârstă de 43 de ani, Dan Mihalache a absolvit Facultatea de Drept, la Universitatea București și a obținut un doctorat în Științe Politice.

A intrat în politică în 1994 – când premierul de la acea vreme Nicolae Văcăroiu l-a numit expert guvernamental și consilier al ministrului pentru Relația cu Parlamentul.

Ulterior, între 2001și 2004, Dan Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Nastase, iar la alegerile parlamentare din 2004 a fost ales deputat pe listele PSD.

De la PSD a trecut la PNL în 2009 – atunci când a ales să devină director de strategie al campaniei lui Crin Antonescu.

Dan Mihalache a fost și secretar general adjunct al Guvernului condus de presedintele PSD Victor Ponta, functie in care a rezistat însă doar 6 luni. În contextul în care era bănuit de incompatibilitate, el a fost demis după ce a spus, cităm, „dacă parteneriatul româno-american stă in domnul Horia Georgescu (șeful ANI – la acea vreme), mai bine fără„.

În fine, Dan Mihalache a mai fost în atenția presei odată cu apariția unei fotografii în care părea că doarme, pe scaun, la masă cu mai mulți oficiali,  în timpul unei vizite în Serbia.

”Afară fuseseră 40 de grade, eram în miezul verii și am stat să așteptăm delegația”  …a fost explicația sa pentru postura în care a fost surprins.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS