Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani si jumatate de inchisoare cu executare

Fondatorul PPDD a fost găsit vinovat de şantaj. Decizia Curții de Apel București este definitivă, astfel că fostul realizator de televiziune va fi încercerat în următoarele ore.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru șantaj.”În primă instanță, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

În acest dosar, Dan Diaconescu l-a șantajat, prin intermediul a 2 jurnaliști OTV, pe primarul unei comune arădene.

În octombrie 2010, patronul postului OTV – Dan Diaconescu și alți 2 jurnaliști ai televiziunii au fost trimiși în judecată pentru șantajarea lui Ion Moț – la vremea aceea primar al comunei arădene Zărand.

DNA i-a acuzat pe cei trei de șantaj.

În perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a amenintat în mod repetat pe edil, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 200.000 de euro.

Aceste amenințări au fost transmise inclusiv prin intermediul emisiunii pe care o realiza. Dan Diaconescu spunea atunci că deține informații compromițătoare pentru primar, precum fapte de corupție sau tranzacții ilicite cu terenuri agricole.

Sub presiunea acestor amenintari, edilul comunei arădene a plătit în 2 rânduri suma de 30.000 euro si 42.000 lei, ‘scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu’.

Tot prin intermediul emisiunii sale, Dan Diaconescu a amenințat și un om de afaceri, căruia i-a cerut suma de 100.000 euro, din care a primit 4.500 de euro.