Confidenţialitate

Dan Barna: USR PLUS va cere demisia de onoare a premierului Cîțu, la ședința Coaliției | AUDIO

USR PLUS va cere în ședința coaliției din această seară demisia de onoare a premierului Florin Cîțu, spune copreşedintele Dan Barna.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, are pregătită moţiunea de cenzură, care va fi semnată şi de parlamentarii AUR.

Vicepremierul susține că nu a negociat nimic cu acest partid și că este vorba de un vot de conjunctură.

Dan Barna a mai spus la Digi24 că a discutat și cu PSD despre moțiune.

”Parlamentarii pot să vină de la oricare dintre partidele de Opoziție sau dintre nemulțumiții aflați în partidele aflate în Guvern.

PSD vă invită să susțineți moțiunea lor…

E și aceasta o opțiune. Sunt două opțiuni în momentul de față…

Ați discutat cu cei de la PSD?

Au fost discuții și cu cei de la PSD legate de moțiunea de cenzură, legat de textul acesteia. Am spus și o repet: toate opțiunile sunt pe masă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A adăugat că membrii USR PLUS ai guvernului Cîțu nu vor demisiona din guvern decât dacă moțiunea va eșua.

”Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, și rămâne, guvernează mai departe pentru că are susținere parlamentară.  Dacă moțiunea de cenzură trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier, ne așezăm la masă, discutăm. Coaliția poate să funcționeze pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș îi invită pe parlamentarii liberali care nu îl susțin pe premier să semneze moțiunea de cenzură pregătiră de partid împotriva echipei de la Palatul Victoria, echipă condusă de Florin Cîțu.

„Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe”, e mesajul postat de Dacian Cioloș, în această dimineață, pe Facebook.