Confidenţialitate

Dan Barna: “Să vedem dacă reușim eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor” | AUDIO

Coaliția de guvernare încearcă, săptămînă această, să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor.

Subiectul va figura pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, anunță liderul USR PLUS Dan Barna.

“Miercuri, când va fi o ședință de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputații și senatorii, astfel încât să votăm, să vedem dacă reușim miercuri eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a spus Dan Barna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prioritară este „soluționarea întregii problematici a pensiilor speciale”, spune liderul USR PLUS, însă eliminarea se va face de la caz la caz, pentru fiecare categorie de pensii speciale în parte.

Dan Barna estimează că în două luni vor fi gasite soluțiile legale.

“Fiecare categorie de pensie, numită specială, trebuie să aibă o reglementare și o lege distinctă, tocmai pentru a evita problemele de constituționalitate, pe care le-am avut în legislatura anterioară.

Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt un pas logic. […] Ministerul Muncii va veni cu propuneri foarte concrete. S-a stabilit, în principiu, un termen de două luni în care să avem aceste opțiuni și variante”, a precizat Dan Barna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.