Confidenţialitate

Dan Barna, despre sesizarea DLAF: Dacă se va porni o anchetă penală împotriva mea, mă voi retrage | AUDIO

Departamentul de luptă antifraudă din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătura cu implementarea unor proiecte din bani europeni – în cadrul cărora ar fi luat parte și actualul vicepremier Dan Barna, în calitate de expert.

Liderul USR  PLUS  spune că nu a primit până acum nicio informație oficială de la Departamentul antifradudă.

În acest caz este vorba de două sesizări ale Departamentul de luptă antifraudă din cadrul Guvernului primite de Direcția Națională Anticorupție în data de 10 mai.

Sunt vizate proiecte cu fonduri europene în cadrul cărora actualul vicepremier și lider USR, Dan Barna, ar fi fost expert antreprenorial – la acea vreme.

Ce spune Dan Barna?

”Pare că este vorba despre patru persoane, manageri de structură de economii sociale și experți cu recrutarea, poziții pe care eu nu le-am avut în respectivele proiecte, concluzia logică ar fi că nu este vorba despre persoana mea, dar chiar astăzi am făcut o solicitare la DLAF pentru a-mi transmite și mie acea notă de constatare, pentru a ști dacă s-a referit și la mine sau nu. Dacă se va porni o urmărire penală împotriva mea, mă voi retrage, este un lucru firesc.”

Cele două sesizări se află în procedură de înregistrare și repartizare. Direcția Națională Anticorupție precizează că în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

FOTO: MARIUS MANTEA