Confidenţialitate

Dan Adamescu s-a predat poliției și va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a predat Poliției Capitalei, după ce a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a mituit judecători, în schimbul unor sentințe favorabile privind cereri de insolvență.

Dan Adamescu va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 3 săptămâni în carantină. Apoi se va stabili definitiv unitatea de detenţie în care va executa pedeapsa.

În același dosar au mai fost condamnați 4 judecători. Cea mai mare pedeapsă, 12 ani și 2 luni a primit-o judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul București.

Ion Stanciu a primit la trei ani şi patru luni, Elena Rovenţa – patru ani şi şase luni, Ciprian-Sorin Viziru – patru ani şi patru luni de închisoare.

Dan Adamescu a fost găsit vinovat de dare de mită. Le-a 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Foştii judecători Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian-Sorin Viziru au fost condamnaţi după ce au primit mită, direct sau prin intermediari, de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari sume de bani, bunuri sau servicii.

Mircea Moldovan a acceptat bani şi bunuri în valoare de 29.935 de lei, Ion Stanciu a primit 15.000 de euro şi 7.300 de lei, Elena Rovenţa a primit 23.000 de lei, iar Ciprian-Sorin Viziru – 10.000 de lei.