Dan Adamescu a fost retinut de procurorii DNA

Dan Adamescu urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost reţinut în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa. Aceștia ar fi trebuit să dispună soluții favorabile în dosarele de insolvență ale unor firme ale lui Adamescu.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri pentru săvârşirea în concurs a două infracţiuni de dare de mită, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan‘, a precizat DNA.

Adamescu ar fi dat banii unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar, au arătat procurorii.

‘Procurorii mai arată că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 de euro judecătorului Ion Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, respectiv în luna decembrie 2013.

În acelaşi context, susţin procurorii, intermediarul a remis suma de 5.000 de euro judecătoarei Elena Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat’.

Dan Adamescu urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a precizat DNA.