‘Damn.’ de Kendrick Lamar, cel mai bine vândut album al anului 2017 în SUA

Albumul ”Damn.” al rapper-ului Kendrick Lamar a înregistrat cel mai mare succes de vânzări din 2017 în Statele Unite ale Americii, după ce, în doar o săptămână după lansare, au fost vândute peste 600.000 de copii.

Albumul a intrat direct pe primul loc în topul Billboard şi a vândut într-o săptămână mai mult decât oricare alt disc lansat anul acesta.

”Damn.” conţine 14 piese, printre care se regăsesc compoziţii semnate Rihanna şi U2 reinterpretate, şi a fost lansat pe 14 aprilie.

Albumul lui Kendrick Lamar a depăşit colecţia ”More Life” a lui Drake, care deţinea primul loc în materie de vânzări pe anul 2017. Totuşi, ”Damn.” nu a reuşit performanţa albumului ”Views” (2016) al lui Drake, care a vândut peste 1 milion de copii în prima săptămână de la lansare.

Acesta este cel de-al patrulea material de studio al rapperului american.

Kendrick Lamar Duckworth, născut pe 17 iunie 1987, în California, şi-a început cariera în 2003 şi a colaborat, între alţii, cu Dr. Dre, J Cole şi Snoop Dogg. Discografia sa cuprinde, în prezent, patru albume de studio. Discul ”To Pimp a Butterfly” (2015) a primit 11 nominalizări la premiile Grammy şi a fost recompensat cu cinci trofee la gala din 2016.

Sursă: News.ro