Confidenţialitate

Dacian Cioloș, propunerea USR pentru poziția de premier: Partidul este deschis la discuții cu partenerii de Coaliție

Preşedintele a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier din partea celorlalte partide – a declarat liderul USR, Dacian Cioloș, la ieșirea de la consultări.

Totodată, șeful statului ar fi fost neplăcut surprins că nu au existat discuţii între formaţiunile parlamentare.

Dacian Cioloş a fost propunerea de premier cu care USR s-a dus la discuțiile de la Palatul Cotroceni, iar liderul USR spune că i-a transmis preşedintelui Iohannis că partidul este deschis la discuţii cu partenerii de coaliţie, având în vedere că protocolul dintre cele trei partide este încă în vigoare pentru că nu a fost denunţat.

Dacian Cioloș, despre refacerea alianției PNL-USR-UDMR fără Florin Cîțu: „Acesta a fost sentimentul nostru încă de la început”

„Concluzia discuției a fost că va analiza propunerea făcută și va veni cu un răspuns în câteva ore. Dacă domnul președinte va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuții cu partenerii noștri din Coaliție.

Noi am avut intenția asta și până acum, i-am dat un semnal domnului președinte PNL. Probabil că PNL nu a fost pregătit până acum”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă alianța PNL-USR-UDMR se poate reface fără Florin Cîțu, Dacian Cioloș a spus că: „Sentimentul nostru a fost acesta de la început. Trebuie împărtășit și de partenerii noștri și noi așteptăm o poziționare clară a partenerilor noștri de Coaliție”.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea