Confidenţialitate

Dacian Cioloș, în emisiunea Piața Victoriei: Noi suntem dispuși să propunem un premier

Copreședintele URS Plus, Dacian Cioloș, a declarat la Europa FM că, în cazul refacerii coaliției, nu exclude posibilitatea propunerii unui premier din partea USR PLUS.  El afirmă că, personal, nu îl interesează această funcție.

Noi am spus că dacă PNL-ul nu are altă variantă decât Florin Cîțu, și cum noi nu putem lucra cu Florin Cîțu, noi suntem dispuși să punem pe masă și un premier. Am văzut de la ei soluții cu un premier care să nu fie nici de la PNL, nici de la USR PLUS, dar să fie propus de PNL.

Noi suntem dispuși să discutăm soluții rezonabile pentru un guvern de coaliție care să funcționeze. Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu, eu am responsabilități în Parlamentul European, am un mandat acolo, acum am candidat și la președinția partidului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Invitat de Tudor Mușat la emisiunea Piața Victoriei, Dacian Cioloș, a negat o posibilă colaborare cu AUR sau PSD:

Să înțelegem cum funcționează un parlament: eu, în Parlamentul European, votez proiecte de legi ca să-mi ating niște obiective, asta nu înseamnă că eu sunt în parteneriat cu ceilalți, care votează aceste legi, pentru că așa funcționează un parlament.

Vi se pare că noi ne-am schimbat obiectivele, valorile și principiile pentru că lucrăm în democrație și folosim instrumentele democratice, ca să ne atingem aceleași obiective pe care le-am stabilit de la început?

Noi nu avem niciun program politic, nici cu PSD, nici cu AUR.

Într-o democrație, ai propuneri în parlament și le votezi sau nu le votezi, în funcție de obiectivele pe care le ai. Obiectivul nostru acum este să plece Florin Cîțu, ca să putem reseta jocul politic“, a explicat Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dacian Cioloș dă vina pe PNL pentru criza creată și spune că acesta a prelungit criza politică pentru a-și rezolva problemele interne:

De la începutul lunii septembrie până acum, au tot fost amânate discutarea și votarea acestei moțiuni, pentru că a avut PNL-ul congres. Iresponsabilitatea e din partea celor care au aruncat țara asta în criză și au prelungit criza asta ca să-și rezolve problemele interne, acolo e iresponsabilitatea, pentru că dacă Florin Cîțu era responsabil și voia într-adevăr menținerea acestei coaliții, își dădea demisia atunci.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.