Confidenţialitate

Dacian Cioloş l-a felicitat pe premierul desemnat, Sorin Grindeanu

Dacian Cioloș l-a felicitat pe premierul desemnat, Sorin Grindeanu, într-o convorbire telefonică avută în această dimineaţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, premierul tehnocrat l-a asiguat pe Sorin Grindeanu de tot sprijinul pentru o tranziție ușoară de la actualul către viitorul cabinet.

Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a felicitat astăzi pe premierul desemnat, Sorin Grindeanu. Cei doi au avut o convorbire telefonică în cursul dimineții în care prim-ministrul Dacian Cioloș l-a asigurat pe premierul desemnat de tot sprijinul pentru o tranziție ușoară de la actualul către viitorul cabinet“, a declarat Liviu Iolu.

Premierul în exerciţiu Dacian Cioloș le-a cerut miniștrilor în funcție să le ofere tot concursul miniștrilor care vor face parte din echipa prim-ministrului desemnat pentru pregătirea în vederea audierilor din Parlament, a mai precizat Liviu Iolu.

De altfel, actualul Cabinet i-a pregătit un birou premierului desemnat, Sorin Grindeanu, la etajul 1 al Palatului Victoria, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, urmând ca noul premiee să îşi desfăşoare acolo activitatea până la votul de învestitură din Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

După desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu are la dispoziţie zece zile pentru a se prezenta în Parlament cu lista membrilor Cabinetului şi cu programul de guvernare pentru a cere votul de învestitură.

”. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, prevede Constituţia.

După votul din Parlament, premierul şi miniştrii depun jurământul în faţa şefului statului.