Dacian Cioloş anunţă pe Facebook retragerea Cristinei Guseth

Într-o postare pe pagina de Facebook, premiul desemnat, Dacian Cioloş, anunţă că a renunţat la susţinerea Cristinei Guseth pentru postul de ministru al justiţiei.

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu.

Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, a anunţat Dacian Cioloş.

Decizia vine după ce înregistrarea video cu audierea Cristinei Guseth de către parlamentarii din comisiile juridice a trezit discuţii aprinse, punând la îndoială calităţile acesteia pentru a conduce Ministerul Justiţiei.

„Ştiu că am o problemă, şi anume că nu sunt un absolvent al Facultăţii de Drept. Sunt un absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. Această problemă, însă, cred că poate fi depăşită şi poate fi depăşită pentru că, în momentul de faţă, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005.

Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independenţa sistemului juridic şi de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiţiei, voi genera strategii, politici publice şi voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de faţă”, a spus Cristina Guseth.

Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru…

Posted by Dacian Ciolos on Monday, November 16, 2015

Cristina Guseth, propusă iniţiat de Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei, este de 17 ani director al fundaţiei Freedom House România, ONG cu credibilitate în zona de integritate şi politici anticorupţie.

Cristina Guseth fusese avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei, de parlamentarii din comisiile juridice, care au luat o pauză de consultări, înaintea votului pentru avizarea acesteia. Cristina Guseth a fost avizată cu 41 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 6 abţineri.

Petre Tobă, Mihnea Motoc, Lazăr Comănescu, Dan Stoenescu, Achim Irimescu, Anca Dragu Paliu, Costin Borc, Victor Vlad Grigorescu, Ioan Dragoş Tudorache, Dan Marian Costescu, Marius Bostan, Victoria-Violeta Alexandru, Patriciu Achimaş, Cristina Paşca Palmer, Claudia Ana Costea, Cristina Guseth, Ciprian Bucur, Elisabeta Lipă,Vlad Alexandrescu, Adrian Curaj, Aura Răducu şi Vlad Alexandrescu au fost avizaţi favorabil, luni,  de comisiile de specialitate ale Parlamentului. Audierea lui Vasile Dâncu în comisiile parlamentare a fost amânată pentru marţi, din „motive personale”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS