Dacia a prezentat la Salonul Auto de la Geneva în premieră mondială monovolumul Lodgy (FOTO)

Acesta poate fi comandat de români începând de mâine.

Click aici pentru foto.

Prețul pornește de la 9.500 de euro cu TVA. Tot astăzi Dacia prezintă la Geneva noi variante ale modelelor Sandero şi Duster, denumite Stepway 2, respectiv Delsey.

Monovolumul Lodgy este primul model Dacia produs în afara României, mai exact la uzina din Maroc. Acesta a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva de directorul operaţional executiv al Renault, Carlos Tavares, acompaniat de o trupă de muzicieni.

Lodgy poate fi cumpărat cu cinci sau șapte locuri.

Varianta Acces cu cinci locuri este cea mai ieftină – costă 9.500 de euro. Versiunea de top Laureate cu 7 locuri, motor diesel 1,5 litri si 110 cai putere este cea mai scumpă – 14.700 de euro cu TVA.

Monovolumul are 4,5 metri lungime şi 1,75 metri lăţime. Este prezentat drept cel mai încăpător model din clasa lui.

O altă noutate adusă de Lodgy în gama Dacia este sistemul de nagivaţie şi multimedia disponibil ca opţiune pentru 300 de euro. Acesta include radio, USB, priză tip jack, Bluetooth şi sistem de navitaţie integrat cu touchscreen cu diagonala de 7 inci.

Modelul introduce in oferta Dacia limitatorul de viteza, care îi permite şoferului să stabilească o viteză pe care nu doreşte să o depăşească.

Varianta Acces are printre dotările de bază ABS, aibaguri frontale şofer şi pasager şi aibaguri laterale faţă, direcţie asistată, retrovizoare exterioare negre cu reglaj manual din interior şi încălzire-ventilare cu patru viteze.