Confidenţialitate

„Cyber-bullyingul”, din ce în ce mai frecvent în școlile din România

Un elev din doi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, susține Organizația Salvați Copiii.

„Cyber-bullying” este fenomenul care apare din ce în ce mai frecvent în școlile din România.

Mai precis, cei mici sunt amenințati prin intermediul aplicațiilor de socializare sau afectați emoțional prin fotografii modificate.

„Cele mai multe dintre aceste lucruri se rezumă la jignirile pe care copiii le primesc pe WhatsApp. Am avut multe situații și în școlile din București, unde fotografiile unor copii au fost modificate și distribuite apoi fără ca victima să aibă posibilitatea de a le retrage. Există și situațiile de agresiune mai puțin grave, dar repetate zilnic, care presupun umilirea copilului în fața celorlalți colegi”, spune George Roman, reprezentant al ONG-ului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce este de făcut? Organizația Salvați Copiii susține că și părinții trebuie să fie mai atenți la ce fac elevii în mediul online, pe lângă responsabilitatea profesorilor din fiecare școală.

„Vorbim despre o situație scăpată de sub control. Din acest motiv, o soluție este înființarea acelor grupuri antibullying în toate școlile sub supravegherea ministerului Educației. Acestea asigură și participarea copiiilor, alături de părinți și de câteva cadre didactice care să urmărească aceste cazuri în școli.

Acestea grupuri organizează și sesiuni de informare”, mai spune George Roman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.