Confidenţialitate

CVCAV: Vaccinul J & J ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-Covid a transmis, miercuri seară, că serul produs de Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie.

Dosarul depus de compania americană la Agenția Europeană a Medicamentului trebuie să dovedească eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului.

”Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiţionată de punere pe piaţă a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen. Ce urmează? EMA va efectua o evaluare ştiinţifică independentă şi aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur şi eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizaţii de punere pe piaţă în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE” a transmis, miercuri, CNCAV.

Pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.

”Experţii EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare şi robuste”, a adăugat CNCAV.

La momentul actual, alţi doi producători de vaccinuri, anume CureVac (China) şi Novavax (SUA), transmit către EMA date pentru “revizuire continuă”.

FOTO: Marius Mantea