Cvartetul de tromboane Four Bones concertează la RowmaniaFEST din Tulcea

Cvartetul de tromboane Four Bones concertează aproape de finalul lunii, pe 27 august, de la ora 20.00,la RowmaniaFEST din Tulcea. Concertul din Delta Dunării este cel care va încheia şi turneul naţional pe care îl face trupa maghiară Four Bones în România.

Primul concert susţinut de cvartetul de tromboane Four Bones în România va fi pe 21 august, de la 19.00, în Cluj-Napoca, cu ocazia festivalului “Zilele Maghiare din Cluj”.

Cvartetul de tromboane Four Bones a fost înfiinţat în anul 2002 de patru tineri dedicaţi instrumentelor lor deosebit de elegante, toţi absolvenţi ai Academiei de Muzică din Budapesta.

În cei peste 10 ani de existenţă cvartetul Four Bones din Ungaria a concertat în numeroase ţări ale lumii, concertele formaţiei desfăşurându-se în săli pline. Băieţii de la Four Bones Quartet: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János şi Gyetvai Péter reprezintă Ungaria la evenimente importante din străinătate şi continuă să fie invitaţi permanent şi în Asia.

Discul lor intitulat “Crossroads”, apărut în 2011 reflectă varietatea şi complexitatea repertoriului muzical: piesele compuse în mod special cvartetului Four Bones de către cinci compozitori contemporani maghiari călăuzesc auditorul într-o lume muzicală în care adesea se întrepătrund tangoul, jazzul, folkul şi muzica clasică. De-a lungul anilor au colaborat cu numeroşi artişti şi cântăreţi de excepţie atât în concertele din Ungaria, cât şi în turneele din străinătate, printre care îi menţionăm pe Palya Bea, Szirtes Edina Mókus şi Gereben Zita, precum şi Szabó Balázs.

În anul 2014 cvartetul Four Bonesc a lansat un nou proiect, o nouă provocare pentru formaţie, care atinge din nou limitele diferitelor genuri.

Sonoritatea „clasică” Four Bones este îmbogăţită cu ajutorul electronicii moderne şi al instrumentelor de percuţie melodice şi percusive, mânuite de Kovács Tamás „Tobzi” cu disciplina caracteristică muzicienilor de formaţie clasică, eliberat însă de orice rigiditate sau lipsă de idei adesea caracteristice celor din breaslă.

Kovács Tamás „Tobzi” a colaborat la numeroase producţii teatrale şi pop, devenind cel mei căutat percuţionist „session” din Ungaria.
 
Proiectul prezentat în turneul din România cuprinde compoziţii proprii, lucrări ale renumitului pianist şi compozitor de jazz Nagy János, precum şi melodii şi ritmuri balcanice.