Confidenţialitate

Cutremurul din Nepal: Bilanţul provizoriu depăşeşte 1.000 de decese – FOTO

Autorităţile nepaleze raportează că bilanţul provizoriu al cutremurului care a zguduit regiunea capitalei Kathmandu depăşeşte 1.000 de decese.

Seismul de 7,8 grade este cel mai puternic înregistrat în această ţară în ultimele 8 decenii.

Victime s-au înregistrat şi în India, Bangladesh şi Tibet, potrivit BBC.

Cutremurul a provocat avalanşe pe Everest.

Comunitatea internaţională se mobilizează pentru a trimite ajutoare umanitare.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti precizează că, până la acest moment, misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român printre victime. MAE face apel la cei care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur să informeze asupra acestui lucru la numărul de telefon 0728.557.116 sau la adresa electronică comunicare.consulara@mae.ro.

Alpinistul român Alex Găvan, care se află în expediţie pe Everest, a anunţat pe Twitter că este teafăr. “Tabăra de la baza Everestului cutremur uriaş apoi avalanşă de pe Pumori”, a notat acesta. “Alergând pentru viaţă din cortul meu. Nevătămat. Multe multe persoane se află pe munte”, a adăugat el.

Pe Twitter au fost și sunt încărcate în continuare fotografii din Nepal. Imaginile sunt extrem de impresionante și vorbesc de la sine despre amploarea tragediei: