Cutremur puternic în Italia: Crește bilanțul victimelor

UPDATE: Bilanțul morților a ajuns la 73 de morți și peste 150 de persoane date dispărute.

MAE anunță că un român a murit în urma cutremurului din centrul Italiei.  Alți doi români au fost răniți, a precizat MAE. De asemenea, alți 9 români au fost dați dispăruți de către rude.

Bilanțul victimelor cutremurului din centrul Italiei se ridică la 73 de morți și sute de răniți. Alte 150 de persoane sunt date dispărute.

Presa din Italia anunță că cel puțin 60 de oameni au murit în urma cutremurului care a lovit regiunea centrală Amatrice.

Alte peste 150 de persoane au fost rănite.

Bilanțul victimelor este unul provizoriu, fiind în continuă creștere de la o oră la alta.

Seismul a avut magnitudinea 6, fiind urmat de numeroase replici. Operațiuni de căutare și salvare a supraviețuitorilor sunt în desfășurare.

Mai multe imobile s-au prăbușit, unii localnici fiind prinși sub dărâmături.

Ministerul Afacerilor Externe de la București anunță că, până în acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în urma cutremurului.

Președintele Sergio Mattarella a făcut apel către concetățeni ca, într-un „moment de durere”, să dea dovadă de solidaritate.

Potrivit premierului Matteo Renzi, „Italia își plânge morții, dar a demonstrat lumii întregi că, dincolo de lacrimi, voluntarii s-au alăturat echipelor de salvare și s-au mobilizat imediat după cutremur să caute printre dărâmături.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au căutat printre ruine cu mâinile goale, celor care au lucrat pentru a asigura din nou comunicațiile, celor care au coordonat primele faze ale operațiunilor de urgență.

Acum, operațiunile de căutare continuă. Prioritatea este de a căuta printre ruine. În această după-amiază, voi fi și eu prezent în zonă.”

Într-un discurs susținut la Vatican, Papa Francisc s-a declarat solidar cu rudele victimelor.

amatrice inainte dupa

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS