Confidenţialitate

Update: Cutremur între Grecia și Turcia – 4 morți, 120 de răniți, zeci de clădiri prăbușite în Izmir

Seismul s-a produs în Marea Egee, la o adâncime de 16 km și la o distanță de 17 km de coasta de vest a provinciei turce Izmir.

Conform autorităților turce, citate de BBC, a avut magnitudinea de 6,6 pe Richter, în timp ce US Geological Survey, citat de Reuters, transmite că seismul a avut 7 grade.

Rezidenții au fost sfătuiți, ca măsură de protecție, să plece din case pentru următoarele 48 de ore.

Cel puțin 4 oameni au murit, potrivit ministrului sănătății din Turcia.

Orașul Izmir este cel mai afectat – conform CNN, sunt informații despre cel puțin 20 de clădiri distruse, mașini strivite, dar și numeroși oameni rămași pe drumuri.

Astfel, la Izmir a început lupta contra cronometru pentru identificarea celor care se află sub ruinele clădirilor prăbușite în urma seismului. 38 de ambulanțe, două elicoptere sanitare și peste 30 de echipe medicale au fost trimise în orașul Izmir unde peste 20 de clădiri s-au prăbușit.

https://twitter.com/_EarthNewsLIVE/status/1322159783302946816

Străzile din Seferhisar, Izmir, au fost inundate de apele mării.

Președintele Turciei, Reccep Tayyip Erdogan a transmis un mesaj pe Twitter: Suntem aproape de toți cetățenii afectați iar instituțiile statului vor face tot ce trebuie pentru ei, a scris Erdogan.

Adil Karaismailoğlu, ministrul transporturilor și infrastructurii, a declarat că nu au existat probleme în ceea ce privește transportul și comunicarea după cutremur.

Fatih Dönmez, ministrul Energiei și Resurselor Naturale, a declarat că, după cutremurul care a avut loc la Izmir, au fost trimise pe teren echipe de lucrători pentru a evita orice probleme legate de aprovizionarea cu energie.

Mișcarea seismică s-a resimțit și în Istanbul, dar și în capitala Greciei, Atena.