Confidenţialitate

Curtea de Conturi: Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a cheltuit bani pentru … propagandă

Curtea de Conturi a constatat că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a finanţat o platformă media obscură cu aproape 100 de mii de lei, platformă despre care jurnaliştii de la recorder au scris că răspândeşte propaganda Rusiei.

Este vorba despre site-ul usd24.ro.

Potrivit Curţii de Conturi, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a decontat banii nejustificat.

În ultimul său raport, inspectorii Curţii de Conturi scriu negru pe alb că la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni au găsit mai multe abateri dar una iese în evidenţă: decontarea citez, “în mod nejustificat cheltuieli, în sumă de 92 mii lei, efectuate în cadrul proiectului „Platforma de știri USD24”, pentru achiziționarea unor echipamente audio-video, în condițiile în care nu au fost prezentate documente care să ateste utilizarea efectivă a bunurilor pentru îndeplinirea activităților descrise în cadrul Cererii de finanțare depuse de beneficiar” am Încheiat citatul.

Pe site-ul USD24, nu există informaţii despre cine sunt proprietarii platformei şi nici o adresă fizică a redacţiei.

Ştirile postate sunt preluate de pe alte site-uri, mai ales de pe cel agenţiei naţionale de presă agerpres. Foarte multe articole sunt semnate Liviu.

În septembrie anul trecut, jurnalistul Laurenţiu Ungureanu de la platforma media recorder.ro scria că USD24 răspândeşte dezinformările Moscovei pe banii noştri, alocaţi de către Ministerul Românii de Pretutindeni.

Am solicitat lămuriri de la Ministerul Românilor de Pretutindeni pe această temă.

Până la această oră, nu avem un răspuns.