Curtea de Apel Ploieşti judecă contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă

Curtea de Apel Ploieşti judecă, luni, contestaţia depusă de Sebastian Ghiţă, prin avocatul său, la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat.

Este vorba despre al cincilea dosar de corupţie în care Sebastian Ghiţă este urmărit penal de către procurorii DNA.

Mandatul de arestare în lipsă cerut de DNA pe numele lui Ghiţă a fost emis de Tribunalul Prahova în 15 martie. Avocaţii fostului deputat au contestat decizia. La înfăţişarea de săptămâna trecută apărătorul lui Ghiţă a cerut Curţii de Apel Ploieşti amânarea pronunţării cu privire la contestaţie, solicitarea fiind aprobată.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Ghiţă. În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Sebastian Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS