Confidenţialitate

Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare a adopției Sorinei

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a adopției în cazul Sorinei din baia de Aramă. Acesta cerea ca fata să nu fie preluată de familia care a adoptat-o, din Statele unite ale Americii, până când va fi verificat modul în care s-a făcut adopție. Magistrații din craiova au respins solicitarea procurorului general pe motiv că nu este argumentată juridic.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a cerut, intr-una din cererile formulate la instanțele judecătoresti, suspendarea executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA. Mai exact, familia care adoptat-o să nu o preia încă până când va fi revizuită adopția, aceasta fiind o altă cerere formulată de Bogdan Licu în instanța. Magistrații Curții de Apel din Craiova au judecat vineri această cerere și au considerat că trebuie respinsă, întrucât solicitarea nu a fost însoțită de niciun argument juridic, legal. În aceste condiții, familia din America o poate lua oricând pe Sorina acasă, în New York.

Trebuie precizat totuși că, în paralel, se judecă o altă solicitarea procurorului general prin care se solicită ca fetita să nu părăsească țara până când anchetele penale deschise în urma scandalului de la baia de aramă, vor fi finalizate. Această solicitare se va judeca săptămâna viitoare.