Confidenţialitate

Curtea de Apel București, așteptată să dea decizia definitivă în dosarul lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei

În primă instanță, Sorin Operscu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, în administrația locală a Capitalei, s-a creat un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, grup care le solicita operatorilor economici ce doreau să obțină contracte cu primăria să cedeze o parte din profitul brut realizat.

Printre contractele din banii publici efectuate în schimbul mitei, s-au aflat diverse lucrări de reparații și modernizare în cimitire și un contract la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

Sorin Oprescu primea 10% din mită, spun procurorii. În septembrie 2015, Sorin Oprescu, a fost prins în flagrant la locuința sa din Ciolpani, când primea 25.000 de euro mită. Banii i-au fost oferiți de subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti.

În 2019, Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pe Sorin Oprescu, iar subalternul său a primit 13 ani și 4 luni.

Fostul primar al Capitalei a spus că este nevinovat și a contestat decizia. Și procurorii au făcut recurs.

În aprilie anul trecut, era așteptată decizia definitivă, dar cele două judecătoare din completul de magistrați nu au ajuns la un acord în privința verdictului, așa că s-a format un nou complet în care a fost cooptat un al treilea judecător, iar procesul a fost reluat de la zero.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea