Curtea de Apel a stabilit un nou complet în dosarul Institutului de Cercetari Alimentare

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care este inculpat Dan Voiculescu a fost repartizat unui alt complet de judecată. Noii membri ai completului au promovat de curând de la Tribunalul București la Curtea de Apel.

Dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat, alături de alte 12 persoane, de fraudarea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare va fi judecat de Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea.

Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vântu.

Mihai Alexandru Mihalcea a respins o cerere de eliberare condiţionată a aceluiaşi om de afaceri, pe motiv că acesta citez ‘nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeeducării sale’.

Repartizarea dosarului unui alt complet a fost necesară după ce președintele completului iniţial, Stan Mustață, a fost arestat pentru luare de mită și trafic de influență, iar celelălalt membru, Florică Duță, s-a pensionat.

Tribunalul București l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. După ce acesta a constestat decizia la Curtea de Apel București, procesul a mers din amânare în amânare. Audierile se vor relua dupa 1 iulie.