Cursuri pentru femei care doresc sa invete cum sa prepare compoturi si muraturi

Peste 100 de femei din regiunea București-Ilfov s-au înscris deja la cursuri. E vorba de un proiect al Asociației React denumit ‘Anotimpuri la borcan’.

Cursurile sunt gratuite și durează 360 de ore. În cadrul proiectului,se pot înscrie numai femei care locuiesc în mediul rural, care au absolvit cel puțin 8 clase și care nu au o sursă de venit. Ele vor fi învățate cum să pregătească murături și compoturi, dar și ce pot face pentru comercializarea acestora.

În total, 392 de femei din regiunea București-Ilfov vor lua parte la astfel de cursuri. 100 au început deja formarea. S-au înscris femei din comunele Dumitrana, Siliștea Snagovului, Vidra, Crețești și Sintești. Dintre acestea, 36 vor fi angajate prin plasare către firme specializate, iar 18 vor fi autorizate ca producători autohtoni.

De altfel, diplomele obținute la finalul cursurilor sunt recunoscute de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

În cadrul proiectului, vor fi înființate trei centre culinare, dotate modern și avizate igienico-sanitar, care vor fi la dispoziția participantelor la cursuri, pentru a produce conserve de fructe și legume, dar și pentru comercializarea ulterioară a acestora.