Cursuri gratuite de instruire a profesorilor pentru a lucra cu un copil cu autism

Fundaţia Romanian Angel Appeal organizează, în luna octombrie 2015, un curs de formare, pentru cadre didactice, în lucrul la clasă cu copii cu autism.

Instruirea are loc în cadrul proiectului “Comunitate pregătită, copil integrat – suport pentru integrarea scolară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului” și vizează dobândirea, de către cadrele didactice, a unor abilităţi noi şi însuşirea de tehnici de abordare a copilului cu tulburare de spectru autist (TSA), menite să îmbunătăţească performanţa acestora în privința integrării şcolare a copilului cu TSA.

Formarea este susţinută de trei lectori din Islanda, cu experienţă îndelungată în pregătirea şi supervizarea cadrelor didactice care lucrează cu copii cu TSA.

Numărul de locuri este limitat (100 de cadre didactice din Bucureşti şi din judeţele partenere în proiect : Brăila, Tulcea, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Prahova), iar participarea este gratuită, organizatorii asigurând, prin proiect, transportul, cazarea şi masa cursanţilor, precum şi toate materialele de curs.

Înscrierile se fac online, prin completarea formularului disponibil la http://integrare-scolara-autism.ro/formular-de-inscriere-a-cadrelor-didactice/

Data limită pentru completarea şi trimiterea formularului este miercuri, 16 septembrie 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS