Reacţii după anunţul autosuspendării premierului Victor Ponta

Curg reacțiile faţă de anunţul autosuspendării făcut, de pe patul de spital, de premierul Victor Ponta.

Liberalii declară că premierul încearcă să se victimizeze și îi cer acestuia să demisioneze astăzi, dacă se poate, și tot prin fax, cum a făcut ultimele anunțuri.

Victor Ponta va fi externat astazi din spitalul din Istanbul, unde s-a operat la picior și mâine îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea toate atribuţiile de prim-ministru în următoarele 28 de zile.

Despre operația la picior a premierului nu s-a aflat pe cale oficială, ci de de la avocata sa, care a fost la Direcția Națională Anticorupție, unde a cerut  amânarea audierii acestuia, in calitate de urmărit penal pentru trei infracțiuni în dosarul lui Dan Șova.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că Victor Ponta bate în retragere într-o variantă nedemnă, un fel de autosuspendare, prin delegarea vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, dorind să cîștige timp.

La rîndul sau , vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, scrie pe Facebook că << Victor Ponta, “fugar de justiţie”, îşi bate joc de funcţia de prim-ministru şi se ascunde laş în spatele halatelor albe din Turcia, în timp ce Direcţia Naţională Anticorupţie şi Fondul Monetar Internaţional îl caută prin Bucureşti pentru fapte grave>>.

Pe de alta parte, social-democratii susţin interimatul liderului UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, la conducerea Guvernului, a transmis ministrul Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Național al PSD. Partidul Social Democrat au ținut să-l asigure pe Victor Ponta –printr-un comunicat – și că activitatea guvernamentală nu va fi afectată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS