Cupa Davis își modifică formatul din 2019

Cupa Davis își va schimba radical modul de desfășurare începând de anul viitor.

Federația Internațională de Tenis anunță că cea mai veche competiție din acest sport se transformă într-un fel de Cupă Mondială, care va dura o săptămână, în luna noiembrie.

Forul a găsit deja și un sponsor: un grup de investiții spaniol, condus de fotbalistul Barcelonei: Gerard Pique, dispus să contribuie cu circa 3 miliarde de dolari timp de 25 de ani.

La noua Cupă Davis vor participa 18 echipe naționale, care se înfruntă în grupe și apoi în sferturi de finală, în fiecare an într-un alt oraș.

Proiectul va fi votat în Adunarea Generală a ITF din luna august. Până atunci, opiniile sunt împărțite, în privința noului format.

”E sfârșitul Cupei Davis. Ce tristețe! Au vândut sufletul unei competiții istorice. Îmi pare rău, domnule Davis”, scrie pe Twitter Yannick Noah, fost finalist ca jucător, în 1982 și căpitanul echipei Franței câștigatoare a ”Salatierei de argint” în 1991, 1996 și 2017.

În schimb, Boris Becker este foarte încântat. ”Sunt un mare fan al unei competiții de o săptămană. Am putea să vedem cei mai buni jucători în fiecare an, într-o țară diferită – poate chiar și pe o suprafață diferită. Îmi place ideea și probabil că multor altor jucători le va placea”, a declarat fostul mare campion german.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS