Cunoscuta realizatoare TV Barbara Walters se retrage

O adevărată legendă a televiziunii americane, Barbara Walters se va retrage din activitate după o carieră de 53 de ani.

Renumită pentru interviurile sale cu celebrităţi precum Fidel Castro, Barack Obama şi Monica Lewinsky, realizatoarea TV Barbara Walters se va retrage din activitate vineri, punând astfel capăt unei cariere de 53 de ani.

Barbara Walters, care a intervievat pe parcursul carierei sale câteva sute de vedete din showbiz şi personalităţi din alte domenii, a devenit, în 1976, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seară la o televiziune.

Şi-a început cariera în 1961, la NBC, unde era coprezentatoare a emisiunii matinale ‘Today’, înainte de a se alătura echipei de la ABC în 1976. Pentru această televiziune a fost pentru coprezentatoare a emisiunii ’20/20′ şi a lansat apoi ‘The View’, în 1997.

Barbara Walters va prezenta vineri pentru ultima dată emisiunea sa ‘The View’, care este difuzată zilnic de televiziunea americană ABC.

Totodată, televiziunea ABC a pregătit pentru aceeaşi seară o retrospectivă specială de două ore, pentru a-i aduce un omagiu jurnalistei Barbara Walters.

‘În această industrie există legende, există mituri şi există Barbara Walters‘, a declarat Robert Iger, preşedintele Walt Disney Company, grupul care deţine postul ABC.

Sediul din New York al ABC News va primi numele celebrei prezentatoare americane.